h

Mondelinge vragen

21 februari 2008

Mondelinge vragen

Mondelinge vragen over opheffen buurtplatforms

Tot onze verbazing hoorden wij tijdens de recente bijeenkomsten van de buurtplatforms dat deze worden opgeheven. In de ogen van de SP functioneren niet alle platforms optimaal, maar voor ons staat vast dat het grootste deel van grote waarde is voor de buurten. Daarom stelt onze fractie de volgende vragen:

1. Wat zijn de plannen van het DB met de buurtplatformvergaderingen precies?

2. Is het DB met ons van mening dat bij het besluit over een eventuele wijziging van de opzet van de buurtplatforms de stadsdeelraad betrokken dient te worden?

3. Is het DB met ons van mening dat ook de deelnemers aan de huidige buurtplatforms mee moeten kunnen denken over een eventuele wijziging?

4. Zo ja, waarom is de afgelopen weken tijdens de diverse buurtplatformvergaderingen door ambtenaren van het stadsdeel gemeld dat de buurtplatforms verdwijnen, terwijl de hier aanwezige betrokken bewoners, medewerkers van corporaties en welzijnsorganisaties (en deelraadsleden) nog van niets wisten?

5. Vindt het DB het met ons niet uiterst onhandig en ongewenst de deelnemers aan de buurtplatformvergaderingen nu al mede te delen dat de buurtplatforms gaan verdwijnen, terwijl nog niet duidelijk is wat ervoor in de plaats zal komen?

U bent hier