h

Bemiddeling bij de collegeonderhandelingen

22 maart 2008

Bemiddeling bij de collegeonderhandelingen

De deelraad in Oost-Watergraafsmeer heeft maandag 17 maart de raadsvergadering geschorst totdat er een nieuwe coalitie is. Alleen Meerbelangen stemde niet in met de schorsing. De langdurige onderhandelingen roepen irritatie op. De raad achtte bovendien dat het in deze situatie niet verantwoord is om raadsbesluiten te nemen. Met deze schorsing wil de raad een daad stellen, en de onderhandelaars onder druk zetten om er toch zo snel mogelijk uit te komen. De stadsdeelvoorzitter liet direct weten dat het bestuur wel doorbestuurt. Er zullen nu geen onderwerpen in commissies en raad worden besproken en besloten.

Ondertussen lopen de gesprekken tussen de onderhandelaars door. Er is contact gezocht met een bemiddelaar, te weten Hans Luiten, burgemeester van Zaanstad. Alle partijen, PvdA, SP en Meerbelangen, werken mee aan de gesprekken. De eerste gesprekken met deze bemiddelaar zijn inmiddels achter de rug. De SP is optimistisch over de uitkomst hiervan.

U bent hier