h

SP tegen hoge woontoren

4 maart 2008

SP tegen hoge woontoren

Het plan van de deelraad Oud-West is om een 42 meter hoge woontoren te bouwen. Dit staat in groot contrast met de wijk (die niet boven de 19 meter komt) en verpest het karakter van de wijk. Een bewonersgroep stelde een alternatief voor. Binnen de huidige hoogtelijnen (19 meter) kunnen evenveel woningen gerealiseerd worden. Helaas is er weinig respect voor dit bewonersinitiatief.

Er is inderdaad een tekort aan woningen, maar er is nog meer te kort aan openbare ruimte voor de leefbaarheid in de buurt. De SP heeft veel waardering voor de bewonersgroep die op eigen kracht met een volwaardig alternatief is gekomen. De SP ondersteunt deze plannen op alle mogelijke manieren.

Eerst moest het hoog zijn vanwege de exploitatie en toen de bewonersgroep met een alternatief voor laagbouw kwam, werd ineens het argument genoemd dat het een markeringspunt moest zijn. "Dit argument is moeilijk serieus te nemen", zegt SP-deelraadslid Leen Beukelaar, "gezien het feit dat in andere stukken wordt benadrukt dat het zo gebouwd wordt dat het zo min mogelijk in het zichtveld stoort vanuit andere gebieden." Het alternatieve plan ligt nu bij de commissie bezwaar en beroep. Volgens de deelraad zouden namelijk de berekeningen van de bewonersgroep niet kloppen, maar zij geeft geen reden waarom ze niet zouden kloppen. De bewoners proberen via de commissie af te dwingen om inzicht in deze berekeningen te krijgen. Dit alternatief zou vroeger al onderzocht zijn door de deelraad, maar was toen niet haalbaar gebleken. De SP volgt de ontwikkeling op de voet. We wachten nu op de uitspraak.

U bent hier