h

Vrijwilligers niet betrokken bij opening speeltuin Gerardus Majella

19 maart 2008

Vrijwilligers niet betrokken bij opening speeltuin Gerardus Majella

De vrijwilligers van de Speeltuinvereniging zijn niet betrokken bij de organisatie van het feest. Zij moesten in de krant lezen dat hun speeltuin weer open gaat. De SP vindt dit weer een treffend voorbeeld van ongenteresseerd bestuur. Zo ga je niet met vrijwilligers om.

Op 26 maart is er vanaf 13:00 uur een feest voor en door kinderen. Het stadsdeel viert dan dat de speeltuin is opgeknapt en weer open gaat. Zo kondigt het stadsdeel blij aan. Maar dit feestje wordt over hoofden van de vrijwiligers en hun kinderen heen georganiseerd. De vrijwilligers van de speeltuinvereniging zijn helemaal niet betrokken bij de feestelijke opening. Ook zijn zij niet op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. De opknapbeurt zou twee maanden duren. Dat zijn er drie geworden.

‘De SP valt van de ene verbazing in de andere. Allereerst is het ongelooflijk dat de functie van speeltuinbeheerder is wegbezuinigd in een buurt die ook volgens Minister Vogelaar meer aandacht behoeft. Vervolgens worden de vrijwilligers van de speeltuinvereniging die de taken van de beheerder voor een deel moeten gaan overnemen niet betrokken bij wat er allemaal met de speeltuin gebeurd. Dit is weer een mooi staaltje van ongenteresseerd bestuur.’ Aldus deelraadslid Helmie Bijleveld.

Het stadsdeel zegt te staan voor een samenleving waar burgers oog hebben voor elkaar en samen willen werken aan de leefbaarheid van hun straat en hun buurt. Het is ronduit triest om te constateren dat het stadsdeel geen oog heeft voor de burgers die dit al jaren doen. Ook de nieuwe welzijnsaanbieder Civic zegt dat ze vrijwilligers heel belangrijk vindt. Maar dat blijkt niet uit de manier waarop Civic nu met de vrijwilligers van deze speeltuinvereniging omgaat.

‘Een feest geven omdat een speeltuin weer open gaat is prima, als het maar vooral voor de kinderen bedoeld is. Zij hebben de speeltuin het meest gemist. Bovendien is het wel zuur dat er nooit een cent is uitgegeven voor een afscheid van de speeltuinbeheeder die al meer dan dertig jaar zijn ziel en zaligheid in de speeltuin heeft gestopt.’ Aldus buurtbewoonster Marie-Jos Pelzers.

U bent hier