h

Paquay bedigd als wethouder

15 april 2008

Paquay bedigd als wethouder

In een afgeladen raadszaal in Oost-Watergraafsmeer is Willem Paquay op 14 april beëdigd als eerste SP-wethouder in Amsterdam.

Voor eens en voor altijd is duidelijk gemaakt dat de coalitie vertrouwen heeft in het nieuwe college en dat Paquay, al jaren woonachtig in Noord, niet naar Oost-Watergraafsmeer zal verhuizen. "Het is belachelijk nu nog voor twee jaar te verhuizen naar Oost-Watergraafsmeer terwijl de SP mij na die tijd misschien ergens anders nodig heeft. Bovendien heb ik ook in het stadsdeel gewoond; ik heb zoveel voetstappen in Oost liggen en de SP-afdeling is zo goed geworteld in de buurt, dat niemand ons erop zal kunnen betrappen dat we ergens geen weet van hebben", aldus de kersverse wethouder. Van zijn coalitiegenoten ontving Paquay een knalgele fiets om tussen Noord en Oost te pendelen, met daarbij de mededeling dat men even had gebeld met burgemeester Cohen, die Paquay persoonlijk toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de IJtunnel. Overigens niet omdat hij Paquay graag ziet vertrekken uit de gemeenteraad.

U bent hier