h

Deelraad negeert menselijke factor: Nieuwendam-Noord moet plat

30 mei 2008

Deelraad negeert menselijke factor: Nieuwendam-Noord moet plat

Tot grote ergernis van de SP-fractie heeft een meerderheid van de Noordse deelraad woensdag ingestemd met de sloop van nog eens 200 woningen in Nieuwendam-Noord. Zelfs de door de SP voorgestelde hoorzitting voor bewoners van de te slopen blokken rond de Amstelmeerschool kon er niet vanaf.

SP-deelraadslid Erna Berends: "Deze deelraad praat helemaal niet meer over mensen, enkel over effecten en sociaal-economische factoren. Wij hebben bewoners van die huizen gesproken. Die voelen zich daar thuis, veilig, hebben er hun kinderen opgevoed, hebben er geleefd. Maar dat is volgens andere partijen geen argument om van sloop af te zien. Sterker nog, door de hoorzitting af te wijzen, geven ze aan de verhalen van die mensen helemaal niet te willen horen."

Het totaal aan te slopen huizen in Nieuwendam-Noord staat na het besluit van woensdag op 1400. De SP maakt zich grote zorgen over de herhuisvesting van alle bewoners. "Het stadsdeelbestuur zegt dat alles volgens plan verloopt, maar wij horen andere verhalen", zegt Berends. "Mensen hebben grote moeite een geschikt en betaalbaar huis in Noord te vinden. Wij zullen de stadsdeelbestuurders er voortdurend aan herinneren dat zij voor door hen zelf gecreerde problemen ook oplossingen moeten vinden."

U bent hier