h

Huis-aan-huis met de ZO krant

22 mei 2008

Huis-aan-huis met de ZO krant

De SP is in de Baarsjes begonnen met het aanbieden van de ZO krant. De kwartaalkrant van de SP wordt in zo veel mogelijk Nederlandse steden deur aan deur aan de bewoners aangeboden. Bij het aanbieden van de krant stellen de SP'ers n vraag "Wat vindt u van uw buurt?" Op deze manier komen de SP'ers erachter wat er in de verschillende buurten allemaal speelt.

Afgelopen dinsdag trok een groep SP'ers de Chassbuurt in. Bij het aanbieden van de krant keken veel bewoners in eerste instantie vreemd op van de vraag. Maar de meeste mensen hadden wel wat te vertellen over de buurt. Opvallend was dat veel mensen erg tevreden zijn over de buurt en over de ontwikkeling die de buurt de laatste jaren doormaakt. Een oudere vrouw die al haar hele leven in deze buurt woont vertelde dat ze zo ontzettend blij is met hoe de buurt nu is. Vroeger was er niet zoveel aan, nu is het een echte multiculturele buurt geworden. "Iedereen helpt elkaar, dat is veel leuker." Natuurlijk was niet iedereen positief over de buurt. Sommige buurtbewoners vertelden over overlast van hangjongeren, inbraken, te weinig groen en het tekort aan speelplekken voor de kinderen. Gelukkig was het merendeel van de bewoners wel tevreden over de buurt.

U bent hier