h

Actie 'Eerst bouwen, dan slopen' van start

14 juni 2008

Actie 'Eerst bouwen, dan slopen' van start

Vandaag ging op het Buikslotermeerplein de actie 'Eerst bouwen, dan slopen' van start. Vele Noorderlingen zetten hun handtekening op een van de actiekaarten om te protesteren tegen de grootschalige sloopplannen in het stadsdeel.

De SP heeft deze actie opgezet samen met bewoners van een aantal te slopen buurten. Zij eisen onder andere dat het stadsdeel de sloop beter faseert, dus niet alle 2200 woningen sloopt zonder tegelijkertijd te bouwen. Alle Noorderlingen die door de sloop worden gedwongen hun huis te verlaten, moeten een nieuwe woning kunnen vinden in het stadsdeel.

De komende weken worden 10.000 actiekaarten in verschillende buurten in Noord huis-aan-huis verspreid. Wilt u daarbij helpen, of wilt u een paar kaarten extra om ook anderen te laten tekenen? Neem dan contact met ons op.

U bent hier