h

Actie geslaagd: Parelschool blijft Parelschool!

15 juni 2008

Actie geslaagd: Parelschool blijft Parelschool!

De naam van de Parelschool wordt niet veranderd. Bestuur en management van de school hebben hun plan voor naamsverandering opgegeven. Dit is het resultaat van een actie van leerlingen, ex-leerlingen en andere buurtbewoners, met steun van de SP. Ook de SP-fractie in de stadsdeelraad deed een oproep tot protest tegen de naamsverandering.

De Parelschool heet al zo sinds 1888. Voor veel oudere buurtbewoners is de Parelschool vol herinneringen. De naam is verweven met de historie van de oostelijke eilanden, die werden gebouwd voor de arbeiders van Werkspoor en Stork.

Het management vond naamsverandering nodig voor "imagoverbetering" van de school. Marnix Bruggeman, SP-fractievoorzitter in de stadsdeelraad Centrum: "Dat doe je niet door er een ander etiket op te plakken. Ook wij vinden dat er wat gebeuren moet aan de kwaliteit van de school. De school moet aantrekkelijk zijn voor alle kinderen. Daar willen wij met onze actieve leden in de buurt graag bij helpen. De actie tegen de naamsverandering heeft een mooi succes opgeleverd."

U bent hier