h

Buurten in Geuzenveld-Slotermeer

23 juli 2008

Buurten in Geuzenveld-Slotermeer

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut bezocht met de SP Geuzenveld-Slotermeer om daar om met inwoners van het stadsdeel te praten. Doel van de gesprekken was om van de inwoners zelf te horen wat zij als belangrijkste knelpunten in hun buurt ervaren.

Aan de orde kwamen bijvoorbeeld zaken die te maken hebben met sloop en nieuwbouw, zoals de manier waarop bewoners de vernieuwing door de strot geduwd krijgen. Een andere veel gehoorde klacht is de verloedering van de buurt; het lijkt wel of bepaalde gebieden bewust niet of slecht onderhouden worden.

Toch is er ook een hoop positiefs te melden over het stadsdeel; een aantal inwoners werkt hard aan een betere buurt. De mensen van de voedselbox zetten zich in om de pijn van de armoede een beetje te verlichten. Verschillende bewonerscommite's en huurders verenigingen proberen samen een vuist te maken tegen de almachtige woningcorporaties. Anderen proberen de dialoog tussen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren.

Met de verkregen informatie wil de SP zich inzetten voor een beter Geuzenveld-Slotermeer.

U bent hier