h

Geld over de balk voor sociale cohesie

1 juli 2008

Geld over de balk voor sociale cohesie

De SP vindt dat het stadsdeelbestuur in Oost/Watergraafsmeer de verkeerde middelen inzet om de sociale cohesie te vergroten. Deze week werden door het bedrijf United Smile, in samenwerking met het stadsdeel, 2500 'doorgeefrozen' en complimenten uitgedeeld op de Dappermarkt met als doel de solidariteit te vergroten. De SP betwijfelt of deze dure actie het gewenste resultaat heeft.

Uit het antwoord op schriftelijke vragen van de SP bleek dat het uitdelen van de kunststof rozen het stadsdeel 11.000 euro heeft gekost. SP-deelraadslid Tiers Bakker: "Dit is weggegooid geld. Het doel is natuurlijk goed, maar echte sociale cohesie is beter en goedkoper te bereiken door bijvoorbeeld met elkaar de buurt schoon te maken of het groen te onderhouden."

Ook vindt de SP dat er meer aandacht moet zijn voor kleine ondernemers zoals juwelier Van der Linden die onlangs voor de vijfde keer binnen enkele jaren werd beroofd. Deze juwelier zet zich al jaren met de vereniging van ondernemers in voor een levendige buurt met leuke winkels die de sociale cohesie vergroten. Hij en andere ondernemers verdienen daar alle steun van het stadsdeel bij.

U bent hier