h

Bewoners Dudokbuurt tegen sloop

13 oktober 2008

Bewoners Dudokbuurt tegen sloop

De SP Geuzenveld-Slotermeer trok afgelopen donderdag de Dudokbuurt in om de bewoners naar hun mening over de buurt te vragen. De sloopplannen waren het belangrijkste onderwerp van gesprek.

De meeste bewoners zijn blij met hun buurt en tevreden over hun huizen. Aan het onderhoud kan volgens de bewoners wel wat verbeterd worden, maar de huizen verkeren verder in goede staat. Veel bewoners lijken te berusten in de sloopplannen, maar als we daar rechtstreeks naar vragen blijken bijna alle bewoners liever in hun woning te blijven wonen. Een van de bewoners verwoordde het zo: "Ik woon in een rustige buurt, in een goed huis met centrale verwarming en dubbel glas. Ik heb het hier erg naar mijn zin, onbegrijpelijk dat deze huizen gesloopt moeten worden."

Veel bewoners zeggen dat de sloop van de flats aan de overkant van de De Savorin Lohmanstraat veel overlast veroorzaakt, de buurt verrommelt daardoor. Ook klagen veel bewoners over het zwerfvuil. Een bewoner, zelf van Turkse afkomst, vond het jammer dat er nog maar zo weinig buren van Nederlandse afkomst wonen.

U bent hier