h

Buurten in de Indische Buurt

28 oktober 2008

Buurten in de Indische Buurt

Afgelopen zaterdag trokken SP'ers, onder wie Tweede Kamerlid Sadet Karabulut, de Indische Buurt in, in het kader van de SP-campagne 'Buurten in de Buurt'. Onder overhandiging van de ZO-krant werd bewoners niet alleen gevraagd wat ze van hun buurt vonden, maar ook werd hen een enquĂȘte voorgelegd over inkomens.

Niet iedereen wilde met de SP'ers in gesprek, vanwege het idee dat 'de politiek' toch nooit luistert. Maar veel bewoners stonden de SP wel te woord. In de Balistraat was iedereen tevreden over hun buurt. De woningen zijn onlangs opgeknapt en zien er zowel van binnen als van buiten prima uit. De huur is daardoor wel hoger geworden - een bewoner had het over een verhoging van 200 euro - maar dat was de enige wanklank.

In de Celebesstraat waren de woningen van binnen soms slecht onderhouden. Bewoners zaten daar ook nauw opgepropt. Hier werd ook overal geklaagd over inkomensachteruitgang. Mensen konden steeds moeilijker rondkomen, zelfs als ze met z'n tween werkten. De weg naar bijstand van de gemeente was niet bekend. Daarvoor moest je in de politiek zitten, vond een man, maar dat is natuurlijk niet zo. "Die mensen hebben eigenlijk hulp nodig", vond Sadet Karabulut. Er waren hier ook klachten over zwerfvuil. Dat werd niet geweten aan Stadsreiniging, want die komen vaak genoeg langs om de boel schoon te maken. Alleen de mensen in de buurt maken er dan meteen weer een zootje van en gooien alles maar op straat.

Wat opviel, was dat veiligheid nergens als probleem werd genoemd, terwijl de Indische Buurt daar toch wel een beetje om bekend staat. Tegen de wens van stadsdeel Zeeburg zelf is deze buurt door burgemeester Cohen onlangs zelfs aangewezen als gebied waar preventief mag worden gefouilleerd.

U bent hier