h

Buurten in de Kolenkitbuurt

4 oktober 2008

Buurten in de Kolenkitbuurt

Met de vraag "Wat vindt u van uw buurt?" trok op donderdagavond 2 oktober is een groep SP'ers de Kolenkitbuurt (Bos en Lommer) in. Met de ZO-krant onder de arm wilden zij weten wat de bewoners van hun eigen buurt vinden. De Kolenkitbuurt, die gebouwd werd in de jaren '50 als deel van het uitbreidingsplan van de bekende architect Van Eesteren, gaat de komende jaren volledig op de schop. Een aantal bewoners is al vertrokken, terwijl de overige bewoners afwachten wat komen gaat.

Aan de gesprekken viel op dat veel bewoners zich thuis voelen in hun eigen buurt. Het idee dat de Kolenkitbuurt onleefbaar zou zijn, vinden zij zwaar overdreven. Eerste Kamerlid Arjan Vliegenthart, die zelf ook Bos en Lommer woont en samen met andere stadsdeelgenoten de buurt ingetrokken was, kan dat slechts beamen. "Omdat minister Vogelaar Bos en Lommer tot probleemwijk heeft uitgeroepen, lijkt er niets meer te deugen. De praktijk ligt echter genuanceerder. Veel mensen zijn betrokken bij hun eigen wijk. Het beleid zou daarom erop gericht moeten zijn, deze mensen de mogelijkheid te geven om zelf het heft in handen te nemen en hun buurt te verbeteren. Dat kunnen we niet alleen aan woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars overlaten. Leefbaarheid wordt niet alleen bepaald door stenen."

U bent hier