h

Buurten in de Vogelbuurt

23 oktober 2008

Buurten in de Vogelbuurt

De Vogelbuurt in Noord is een van de armste buurten van Amsterdam, maar de bewoners zijn er redelijk tevreden over. Dat is de conclusie van een groep SP'ers die woensdag huis-aan-huis aanbelde om de ZO-krant af te geven en een praatje te maken over deze karakteristieke Noordse buurt.

Remine Alberts geeft een ZO-krant af in de Vogelbuurt

De SP'ers uit Noord trokken, ondersteund door fractievoorzitter in de gemeenteraad Remine Alberts, de buurt in met stapels ZO-kranten en een bakfiets. De buurtbewoners deden graag hun verhaal bij de mensen in de rode hesjes. Sommigen hadden klachten over het afval op straat en naast de afvalcontainers, asociaal gedrag van buren en de grootte van de woningen. Opvallend was de klacht over geluidsoverlast van kerkgangers. Maar de meeste bewoners vertelden dat ze de buurt gezellig vinden en relativeerden hun klachten. "Dat heb je overal", zei een buurtbewoonster.

U bent hier