h

Raadslid Erica Wever vertrekt naar Curaçao

23 oktober 2008

Raadslid Erica Wever vertrekt naar Curaçao

Erica Wever neemt op 30 oktober afscheid als SP-raadslid in Centrum. Wever (36) verhuist naar Curaçao, waar ze in haar geboorteplaats Willemstad een nieuwe baan krijgt. Natuurlijk wordt Erica op Curaçao ook weer politiek actief: "Mijn periode in de SP is heel leerzaam geweest. Al die ervaring neem ik nu mee." De SP-fractie in de stadsdeelraad zal haar enorm gaan missen, maar heeft tegelijk bewondering voor deze grote stap in haar leven. Haar opvolgster in de raad wordt Femke Reudler Talsma (26).

Erica Wever zette zich in de stadsdeelraad onder meer in voor jongeren en vrouwen. Verder was ze een wandelende encyclopedie op gebied van regels over welzijn, zorg en onderwijs. Wever zorgde er voor dat er op de oostelijke eilanden een nieuw jongerencentrum voor tienermeiden komt. Dankzij haar loopt Centrum ook voorop bij 'Kamer met Kansen'. Dit stedelijke project combineert zelfstandige woonruimte voor jongeren met begeleiding bij opleiding en werk.

Wever neemt met weemoed afscheid, maar kijkt tegelijk tevreden terug: "Het leerzame van het werk in de raad was dat je echt, zeg maar, een vertaling kunt maken van de praktijk naar de politiek. Tegelijk besef ik nu nog meer, dat je altijd dicht bij de mensen moet staan. Dat gevoel mag je nooit kwijt raken. Het viel me wel op dat zo'n deelraad heel gefragmenteerd met allerlei belangen om gaat. Dan duurt het soms lang voor die vertaling tot stand komt naar wat er echt toe doet voor de mensen." Over het werk in de SP-fractie: "Het was een goed team. Dat heb ik ook geleerd: een goed team, dat je daarmee politiek kunt knallen."

U bent hier