h

SP Centrum collecteert voor voedselbank

23 oktober 2008

SP Centrum collecteert voor voedselbank

Zaterdag 25 oktober uur zamelt de SP vanaf 13.00 uur geld in voor een koel- en diepvrieskast voor de voedselbank. Er zal gecollecteerd worden op de Noordermarkt, de Lindengrachtmarkt, de Nieuwmarkt n voor de AH in de Haarlemmerstraat.

Het is natuurlijk triest dat voedselbanken nodig zijn. In een eerlijke samenleving zijn voedselbanken overbodig, omdat iedereen genoeg geld heeft voor eten. Zolang dat echter nog niet zo is, verdient de voedselbank onze steun.

De voedselbank krijgt het voedsel gratis, maar er is geld nodig voor transport, opslag en koeling. Hierdoor heeft de voedselbank nu financiëe problemen. Stadsdeel Centrum weigert subsidie te geven terwijl er jaarlijks veel geld overblijft. SP Centrum wil de voedselbank niet in de kou laten staan en staat daarom komende zaterdag met collectebussen op de markten en hoopt daarmee voldoende geld bijeen te krijgen voor een koel- en diepvrieskast.

U bent hier