h

Vragen over New York-reis stadsdeelvoorzitter

16 oktober 2008

Vragen over New York-reis stadsdeelvoorzitter

De SP-fractie in Amsterdam-Noord wil graag weten wat het nut is van de reis naar New York die stadsdeelvoorzitter Rob Post begin november maakt. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: "Volgens Het Parool kost die reis de gemeenschap 8.000 euro. Dat is een fiks bedrag, waar de stadsdeelvoorzitter wat mij betreft wel verantwoording over moet afleggen bij de raad."

Post zegt in Het Parool dat de reis in het teken staat van 'Leadership and Democracy' en de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar dat hij ook gaat netwerken binnen het gezelschap waarin hij reist. Daarnaast bezoekt hij verlaten industriegebieden met het oog op de ontwikkeling van de NDSM-werf en de IJ-oever. SP-deelraadslid Peters vindt dat geen sterke argumenten voor een reis naar de andere kant van de wereld. "Het strategiebesluit voor de ontwikkeling van de NDSM-werf ligt er al. Veel plannen voor dit gebied staan al vast. Voor de noordelijke IJ-oever geldt hetzelfde. Om te netwerken met de Nederlanders in het reisgezelschap hoeft hij geen vliegreis te maken, dat kan hier ook. En de Amerikaanse verkiezingen kan de heer Post prima vanuit zijn stoel in Nederland volgen."

Peters heeft het bestuur van Noord vragen gesteld over de reis en hij hoopt dat de stadsdeelvoorzitter eens een debat wil aangaan met de deelraad over nut en noodzaak van buitenlandse reizen.

U bent hier