h

Buurten in de Akbarbuurt

13 november 2008

Buurten in de Akbarbuurt

Voor de derde keer is de SP Bos en Lommer in geweest om met de ZO-krant in de hand huis aan huis met bewoners te praten. Ditmaal bij de bewoners aan het Jan van Schaffelaarplantsoen (Akbarbuurt), een plein pal langs de snelweg A10 aan de overkant van de Kolenkitbuurt. De woningen daar zijn flink gerenoveerd na de aanleg van het nieuwe Bos en Lommerplein en de bewoners gaven aan geen problemen met de woning te hebben en er zeer prettig te wonen, ondanks de slechte naam die de buurt Bos en Lommer had.

De woningen in de buurt zijn in meerderheid koopwoningen. Er waren een aantal serieuze klachten en dan vooral over veiligheid - na de renovatie zijn er al 6 geregistreerde inbraken geweest. Ook een gebrek aan goed en gevarieerd winkelaanbod, vervuilde straten en gebrek aan voorzieningen voor jongeren waren veel gehoorde klachten.

Deze laatste klachten staan natuurlijk in schril contrast met het plan van het stadsdeel om vergaand op de reiniging en het buurt- en jongerenwerk te bezuinigen. De groep SP'ers, waaronder gemeenteraadsleden Carlien Boelhouwer en Maureen van de Pligt en bestuurslid Malu Ler, merkten ook op dat de verhoging tussen het Jan van Schaffelaarplantsoen en de snelweg niet is afgezet met hekken of begroeiing, zodat spelende kinderen z op de snelweg kunnen komen.

Een speciaal aanwezige filmploeg was overigens erg enthousiast over deze werkwijze van onze partij, dat raads- of zelfs Tweede Kamerleden huis aan huis met de bewoners zlf praten. Bijkomend voordeel van buurten in de buurt is ook dat je daarna niet meer naar de sportschool hoeft, vooral met woningen van 4 etages met een hoop trappen.

U bent hier