h

Laat raads- en DB-leden wat inleveren ten gunste van armoedebeleid

19 november 2008

Laat raads- en DB-leden wat inleveren ten gunste van armoedebeleid

De SP in Oost-Watergraafsmeer gaat onderzoeken hoe het salaris van raadsleden en leden van het dagelijks bestuur (DB) - voorlopig - bevroren kan worden op het niveau van 2008. In deze tijden van economische crisis, waarin veel mensen het moeilijker zullen krijgen, vindt de SP het onbegrijpelijk dat de raads- en DB-leden een salarisverhoging van 5,84 procent tegemoet kunnen zien.

Een SP-motie die de raads- en DB-leden voorstelde om deze salarisverhoging af te staan ten gunste van het armoedebeleid werd bij de begrotingsbehandeling op het laatste moment ingetrokken omdat er juridische haken en ogen aan het plan bleken te zitten. De SP gaat nu bekijken hoe dit initiatief alsnog uitgevoerd kan worden.

Wordt vervolgd.

U bent hier