h

Surseance van betaling stichting ISH

4 november 2008

Surseance van betaling stichting ISH

Surseance van betaling stichting ISH

Schriftelijke vragen van Remine Alberts over de aanvraag van surseance van betaling door Stichting ISH.

Inleiding.

Op 3 november 2008 kwam het bericht naar buiten dat Stichting ISH surseance van betaling heeft aangevraagd.

Vragen.

1. Klopt het dat Stichting ISH surseance van betaling heeft aangevraagd?

2. Wat is de oorzaak van de financiëe problematiek bij Stichting ISH? De stichting zelf ontkent dat het opzeggen van het contract met het ROC de oorzaak is. Evenmin kan volgens ISH de oorzaak gezocht worden in de verbouwing van het pand in Osdorp.

3. In 2007 was Stichting ISH ook al in financiëe problemen geraakt. Klopt het dat er toen sprake was van een tekort van 800.000?

4. Wat was de oorzaak van het toen ontstane tekort?

5. Klopt het dat Stichting ISH in 2007 nog niet over een deugdelijk businessplan beschikte?

6. Naar aanleiding van het in 2007 ontstane tekort heeft de gemeente Amsterdam 1,1 miljoen subsidie verstrekt. Zijn er toen afspraken gemaakt om de geldstroom richting ISH te volgen? Zo ja, kunt u daar verslag van doen? Zo nee, wat was de reden om daarvan af te zien?

7. Vanuit de westelijke stadsdelen is ook nog eens een toezegging gedaan van 1 miljoen, verdeeld over vier jaar en woningcorporatie Ymere is overgegaan tot een huurkorting van 250.000 per jaar. Is uit de opsomming van bedragen (zie ook de vragen 3 en 6) de conclusie te trekken dat de verantwoordelijken voor Stichting ISH niet met geld kunnen omgaan?

8. Wanneer is de wethouder op de hoogte gesteld van de nieuwe ontstane tekorten?

9. Stichting ISH heeft voor het Kunstenplan 2009-2012 een aanvraag ingediend voor 450.000 subsidie. Het advies van de Kunstraad is om daarvan 200.000 te honoreren. In het voorstel van de wethouder staat dat 218.000 toegekend kan worden. In hoeverre vindt de wethouder het gezien de nu ontstane situatie toch nog verantwoord om dit geld aan Stichting ISH toe te kennen?

10. Uit de berichtgeving wordt duidelijk dat het de opleidingstak van Stichting ISH is die in de financiëe problemen is geraakt. In hoeverre zijn de theater-, sport- en opleidingstak van Stichting ISH met elkaar verweven?

Remine Alberts.

U bent hier