h

*Actualiteit Parkeer BV 17 december 2008.*

13 december 2008

*Actualiteit Parkeer BV 17 december 2008.*

*Actualiteit Parkeer BV 17 december 2008.*

Bij de vorige raadsbehandeling is de oprichting van de Parkeer BV besproken. De dag na deze vergadering verscheen echter een rapport van een onafhankelijk onderzoeksbureau naar de totstandkoming van deze BV. Dit rapport geeft een schokkend beeld. Gelukkig kan de raad hier toch nog over spreken voordat het besluit valt over de oprichting van Parkeer BV.
In het rapport van Basis en Beleid staan onder andere de volgende constateringen:

- Het loskoppelen van fiscale parkeerhandhaving en Mulder handhaving zal leiden tot inefficinties vanaf 1 januari 2011. (pagina 8)

- Het detacheren en via een dienstverleningsovereenkomst werkzaam laten zijn van de overhead kan een negatief effect hebben op de betrokkenheid van de werknemers bij de organisatie. (pagina 8)

- De ontvlechting op ICT gebeid is op 1 januari 2009 niet mogelijk. Grote verbondenheid van systemen zal bij ontvlechting leiden tot hoge kosten. (pagina 9)

- De daadwerkelijke salaristerugval is geen 19% (zoals begroot) maar 26,9%: dus meer dan een kwart van het salaris. (pagina 10)

- Veel van de hoger gesalarieerde functies worden via detachering en/of dienstverleningsovereenkomsten vanuit Stadstoezicht ingevuld. Dit kan een verkeerd beeld oproepen ten opzichte van de medewerkers in uitvoerende functies. (pagina 11)

- Een stijging van de operationele kosten in 2010 ten opzichte van 008 met 47%. (pagina 12)

En tot slot luidt de conclusie dat deze hele operatie van het oprichten van een BV helemaal niet nodig is om de doelstelling van efficintie en marktaandeel te halen. (pagina 13)
Naast al deze constateringen uit dit rapport blijkt er ook nog geen Sociaal Plan te zijn waar beide partijen tevreden mee zijn. Zonder een goed Sociaal Plan is een goede start van een nieuwe BV onmogelijk en krijgen we een valse start.

Graag wil de SP-fractie van de wethouder een reactie op deze conclusies van het bureau Basis en Beleid. Zodat ook de overige raadsfracties een goed oordeel kunnen vormen over de gevolgen van de oprichting van een Parkeer BV stuur ik hierbij ook het rapport hierover mee.

U bent hier