h

Buurten in de Buurt: "Dit is een topbuurt"

1 december 2008

Buurten in de Buurt: "Dit is een topbuurt"

Een aantal enthousiaste SP'ers trok afgelopen woensdag met de ZO-krant de buurt in om te horen hoe het is om in de omgeving van het Dwaze Moedersplein te wonen. De bewoners waren aangenaam verrast dat er naar hun ervaring gevraagd werd. Men nam uitgebreid de tijd om te vertellen wat er allemaal prettig aan de buurt was. De kortste reactie: "Dit is een topbuurt."

Ondanks alle positieve geluiden noemde men ook wel een aantal zaken waar beter op gelet zou kunnen worden. Het zwerfvuil dat vanaf het Calandlyceum komt, hondenpoep op een plek waar ook kinderen spelen en een enkele autoinbraak waren de in het oog springende zaken. Opvallend was dat de bewoners zelf al aan de oplossing werkten. Zo was er contact opgenomen door buurtorganisaties en individuele bewoners met de school of de politie. Men was duidelijk van plan om de buurt een topbuurt te laten blijven.

Een heel aardige reactie van een van de bewoners werd gemaakt over de hangjongeren, die ook in deze buurt 's zomers op straat zijn: "Hangjongeren horen bij de buurt, zonder hangjongeren geen buurt. Ze moeten alleen niet slopen of mensen lastig vallen, maar dat doen ze hier lang niet allemaal."

U bent hier