h

Buurten in Slotervaart

28 december 2008

Buurten in Slotervaart

Samen met SP-fractievoorzitter Remine Alberts ging de SP "buurten in de buurt" in de Henri Dunantwijk in Slotervaart. In deze wijk zullen veel goede sociale huurwoningen gesloopt worden voor stadsvernieuwing.

Over het algemeen waren de bewoners heel positief over hun buurt en de huidige woningen. Er waren wel klachten over het het onderhoud van de wijk. Veel zwerfvuil en achterstallig onderhoud aan de openbare ruimte, de bestrating en het groen geven de mensen een onveilig gevoel. De vraag is of dit doelbewuste politiek is om de bewoners te bewegen om akkoord te gaan met de sloopplannen. Sloopplannen die de bewoners toch al zorgen baren omdat ze bang zijn in woningen terecht te komen die veel duurder is dan hun huidige huur en die ze ternauwernood of niet, kunnen betalen.

U bent hier