h

Ledenbijeenkomst in teken van tweedeling

23 januari 2009

Ledenbijeenkomst in teken van tweedeling

Op dinsdag 20 januari kwamen leden van Bos en Lommer bijeen in buurthuis Kijkduin. De leden wensten elkaar een strijdbaar en vooral gelukkig en gezond 2009.

Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt hield een uitgebreide inleiding over de tweedeling in Amsterdam. Het viel haar op dat met name de PvdA met de mond armoedebeleid predikt maar vervolgens de steekhoudende voorstellen van de SP van tafel veegt of slechts mondjesmaat overneemt. Zo blijkt uit harde cijfers van onder andere O&S de armoede in Amsterdam de afgelopen jaren flink te zijn toegenomen.

Maureen: "Er is berekend dat er in de loop van dit jaar 16.000 werklozen in Amsterdam bijkomen. Het is daarom onbegrijpelijk dat de coalitie vasthoudt aan uitvoeren van de ID afbouw op deze manier, alsof de banen nu voor het oprapen liggen. Veel mensen zijn laag opgeleid en die hebben weinig kansen in de hoog ontwikkelde arbeidsmarkt. Zelfs in de haven gaat het werk voor het grootste deel met computers en vraagt men vaak minimaal MBO niveau."

Beter is het dan ook het buurt- en jeugdwerk actief te ondersteunen zodat de gesubsidieerde arbeid behouden kan blijven bestaan. Dit is tevens heel belangrijk voor de samenhang in de wijken. Tevens kunnen bij kleine buurtwinkels gesubsidieerde stageplaatsen geschapen worden, wat ook een oplossing is voor deze winkels waarvan de huur door de nieuwbouw vaak al over de kop is gegaan.

De leden van de SP in Bos en Lommer konden dit verhaal ook bevestigen wat hun buurt betreft. Ondanks sloop en nieuwbouw blijft Bos en Lommer n van de armste buurten van de stad. De huidige crisis zal dat er zeker niet beter op maken. De SP gaat kleine winkeliers in de buurt die in nieuwbouwgedeelten hun pand hebben - of die juist bedreigd worden met sloop - enquteren.

U bent hier