h

Ludieke actie moet kunnen

14 januari 2009

Ludieke actie moet kunnen

De SP is verbaasd over het feit dat een aantal bewoners niet zijn toegelaten tot de nieuwjaarsreceptie van stadsdeel Zuidoost. De ludieke actie waarmee zij aandacht wilden vragen voor hun bezorgdheid over de bouwplannen in Gaasperdam werd niet toegestaan.

Op de nieuwjaarsreceptie op het stadsdeelkantoor werd in eerste instantie de toegang ontzegd aan de mensen die met de actie hun onvrede over de bouwplannen in het centraal en Gaasperpark wilden laten blijken. De SP vindt dat mensen het democratisch recht hebben om hun standpunten kenbaar te maken en heeft in de raadsvergadering een interpellatie en een motie ingediend.

Het stadsdeelbestuur wil geen excuses aanbieden en vindt dat er goed gehandeld is door uiteindelijk de bewoners in een onopvallend zijkamertje te woord te staan. De motie is niet aangenomen.

U bent hier