h

Buurthuizen binnenkort in weekend toch weer open

16 februari 2009

Buurthuizen binnenkort in weekend toch weer open

De buurthuizen gaan binnenkort weer open in de weekenden. Sinds enige tijd waren zij dan gesloten, en diverse vrijwilligersorganisaties hebben aangegeven dat zij hun activiteiten in het weekend hierdoor moesten staken. Tijdens een politieke avond heeft Assadaaka om een gesprek met de wethouder gevraagd. De SP wilde weten of de uitkomst van dit gesprek is dat deze situatie zo blijft of dat de wethouder zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en richting Civic actie gaat ondernemen.

De wethouder wilde zich niet voor de tweede keer als passief laten wegzetten, dus is hij voortvarend aan de slag gegaan. Hij werkt samen met Civic aan een oplossing, zodat de buurthuizen zo snel mogelijk weer in de weekenden en avonden openblijven.

Om te voorkomen dat het na lang praten toch niet mogelijk blijkt, heeft de SP een motie ingediend. Hierop antwoordde de wethouder Hoek: "Een motie van de SP die mij steunt wil ik mij niet laten ontgaan." De motie is met een ruime meerderheid van raad aangenomen.

U bent hier