h

Rochdale

5 februari 2009

Rochdale

Rochdale

Schriftelijke vragen van Hans Bakker over de aankoop van kantoorpand De Heerd door Rochdale en de lopende onderzoeken naar Rochdale.

Inleiding

Eind 2008 stond in Het Financieel Dagblad een uitgebreid artikel over de verkoop van kantoorpand De Heerd (in Amsterdam Zuidoost) aan Rochdale. Dit pand is door de woningcorporatie gekocht van Solidiam voor meer dan het dubbele van de prijs die Solidiam er vier maanden eerder voor betaald had. Deze enorme waardevermeerdering en de connectie tussen de heer Mllenkamp (directeur van Rochdale) en de eigenaren van Solidiam roepen vragen op. In het artikel staat ook dat er een diepgaand onderzoek wordt gedaan door Deloitte en de opsporingsdienst van VROM naar deze kwestie.

Vragen

1. Weet het college of vorengenoemd onderzoek het enige onderzoek is dat er gedaan wordt naar deze kwestie? Lopen er nog andere onderzoeken naar Rochdale en wie voert deze uit?

2. Zijn de onderzoeken door Deloitte en VROM al afgerond? Zo ja, kan de gemeenteraad hierover genformeerd worden?

3. Als er andere onderzoeken, gerelateerd aan dit onderwerp, gedaan zijn, kunnen de leden van de raad dan op de hoogte gesteld worden van de uitkomsten hiervan?

4. Als de uitkomsten van de onderzoeken daar aanleiding toe geven, gaat het college dan in gesprek met Rochdale?

5. Heeft de heer Mllenkamp namens Rochdale ook zaken gedaan met de gemeente Amsterdam?

2-2-2009, Hans Bakker.

U bent hier