h

Onnodige reis naar windmolenfabriek

25 maart 2009

Onnodige reis naar windmolenfabriek

SP-deelraadslid Erna Berends vindt het onbegrijpelijk dat de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling van de deelraad in Noord begin april een bezoek aan een Duitse windmolenfabriek brengt. Berends: "In heel Nederland staan windmolens, ik snap niet wat voor informatie de raadsleden bij een fabriek in Duitsland op zouden moeten doen die hier niet gewoon bekend is."

Amsterdam-Noord krijgt op initiatief van een groep milieubewuste burgers op korte termijn een aantal windmolens. De SP is daar voorstander van. "Maar Noord moet zich niet groter voordoen dan het is. Amsterdam neemt deel aan verschillende windmolenprojecten, dus volgens mij is er genoeg kennis over binnen de gemeente. Daarvoor hoeft niet een deelraadscommissie vol leken met de bus naar Duitsland", aldus Berends.

U bent hier