h

Succesvolle demonstratie tegen wanprestatie De Key

7 maart 2009

Succesvolle demonstratie tegen wanprestatie De Key

Directeur Van Gelder van woningcorporatie De Key gaat in gesprek met de bewoners en ondernemers in de Dapperbuurt om hun klachten op een menselijke manier op te lossen. Dit na aandringen van onder andere de SP, die samen met andere politieke partijen en de huurdersvereniging vrijdag een demonstratieve optocht hield naar het hoofdkantoor van de woonstichting.

Volgens Tiers Bakker, SP-deelraadslid in Oost/Watergraafsmeer, is De Key bij de renovatie van de Dapperbuurt ernstig in gebreke gebleven. Veel huurders hebben zich genoodzaakt gezien de gang naar de rechter te maken omdat hun huizen na renovatie in slechte staat worden opgeleverd. Bakker: "Maar nog schrijnender is de situatie van de kleine ondernemers in de buurt. Zij worden na de renovatie opgezadeld met een driedubbele huur. Als de juwelier, de gordijnenhandelaar en de sigarenboer daartegen protesteren, zet De Key agressieve advocaten van bureau Kennedy Van der Laan in om hen stuk te procederen."

Om hiertegen te protesteren trokken vrijdag ongeveer zeventig mensen vanaf de Mauritskade naar de Hoogte Kadijk. Bij het binnengaan van het hoofdkantoor van De Key klonken leuzen als 'Wij zijn niet blij met De Key' en 'Renovatie, wanprestatie'. De bewoners boden daar een petitie aan die door Van Gelder in ontvangst werd genomen. De directeur was zich bewust van de problemen en heeft beloofd terug te komen op de petitie.

U bent hier