h

Buurten in Tuinwijck

4 april 2009

Buurten in Tuinwijck

Elke maand bezoekt de SP Oost-Watergraafsmeer een buurt in het stadsdeel om uit te zoeken wat er leeft onder de mensen. Na de Dapperbuurt, Don Bosco, Amsteldorp en Betondorp, was op 4 april Tuinwijck aan de beurt.

Tuinwijck, dat ingeklemd ligt tussen het volop in ontwikkeling zijnde Polderweggebied en het Oosterspoorplein bij het Muiderpoorstation, is een klein, rustig buurtje. Kinderen kunnen er nog op straat spelen, en er is geen doorgaand verkeer in de wijk. Een dorp in het midden van de stad dus eigenlijk. Daarom zijn veel mensen erg blij om in Tuinwijck te wonen. Een grote meerderheid van de mensen in de buurt wil dan ook erg graag dat Tuinwijck blijft zoals het is en is fel tegen eventuele sloop- en ontwikkelingsplannen die bij woningcorporatie Ymere zouden leven.

De sloopplannen zijn de grootste zorgen in de buurt, maar er zijn ook wat kleinere ergernissen. Zo zijn veel van de woningen slecht gesoleerd, waardoor de energiekosten hoog worden, en klagen sommige bewoners dat er niet genoeg onderhoud aan de woningen wordt gepleegd. Ook hebben mensen soms last van zwerfvuil en vraagt men zich af waarom een belangrijk deel van het groen heeft moeten verdwijnen. Een andere grote bron van overlast voor veel mensen, zijn de mensen die rondrijden door de buurt op zoek naar een parkeerplaats, vooral op zondag als het parkeren gratis in Tuinwijck.

Hoewel er wat klachten zijn, zijn mensen eigenlijk heel tevreden in Tuinwijck en willen er graag blijven wonen. Het is dan ook belangrijk dat de buurt behouden wordt zoals hij is. De SP zal de klachten uit de buurt meenemen, en de bewoners blijven ondersteunen in hun verzet tegen eventuele sloopplannen.

U bent hier