h

SP-voorstel verlaging raadsvergoeding afgewezen

26 april 2009

SP-voorstel verlaging raadsvergoeding afgewezen

Het SP-voorstel om de recente verhoging van de vergoeding van deelraadsleden in Amsterdam-Noord terug te draaien, is afgewezen door alle andere partijen. SP-fractievoorzitter Daniël Peters is teleurgesteld: "Terwijl postbodes en thuiszorgmedewerkers loon moeten inleveren en pensioenen worden bevroren, geeft de deelraad zichzelf een loonsverhoging van 5 procent. Wij vinden dat niet kunnen.

Een deelraadslid in Amsterdam-Noord krijgt sinds 1 januari een vergoeding van 980 euro netto voor het raadswerk. Peters: "Dat is meer dan AOW voor een alleenstaande, of bijstand voor een alleenstaande ouder. Het werk voor de deelraad wordt bovendien gezien als parttime, in dat licht is de vergoeding helemaal hoog." De SP stelde daarom voor om raadsleden in Noord voortaan 95 procent van de maximum toegestane vergoeding te geven. Daarmee zou de verhoging van 1 januari zijn teruggedraaid en zou de deelraad een mooi gebaar maken.

"Wat ons betreft had het geld kunnen worden gespendeerd aan het opknappen van de openbare ruimte, zoals het speelpleintje in de Gentiaanbuurt. Helaas kregen we de andere partijen in de deelraad hier niet achter", aldus Peters.

U bent hier