h

29 Mei: Openbare discussiebijeenkomst

18 mei 2009

29 Mei: Openbare discussiebijeenkomst

SP Oud-West organiseert op vrijdag 29 mei een openbare discussiebijeenkomst waar onder anderen Eerste Kamerlid Geert Reuten en sociologe Jet van Rijswijk met genteresseerden spreken over Europese, landelijke en lokale politieke thema's.

61,6% van Nederland wil minder Brussel, toch willen andere partijen de mensen op de mouw spelden dat "zonder Europa het licht uitgaat" en dat meer Europa alleen maar grote voordelen zou bieden voor de werkgelegenheid en economie van Nederland alsmede de welvaart en het welzijn van de Nederlanders. De regering Balkenende-Bos-Rouvoet is van mening dat een verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar noodzakelijk is omdat de AOW anders onbetaalbaar zou worden. De crisis toont ons inmiddels de manco's van het neoliberalisme; sterker nog: het is zonneklaar dat het neoliberalisme de oorzaak is van de huidige crisis. De VVD en de PVV willen Nederland echter doen geloven dat de oplossing van de crisis ligt in nog meer neoliberaal beleid. De kwaliteit van de zorg en het onderwijs hollen verder achteruit onder invloed van het marktdenken en minister Ter Horst roept dat de politie de baas moet zijn op straat maar kondigt vrijwel tegelijkertijd forse bezuinigingen aan bij diezelfde politie.

Hoog tijd om met elkaar van gedachten te wisselen over Europese, landelijke, stedelijke en buurtproblemen. Dat kan! Wij nodigen u dan ook uit voor een openbare discussiebijeenkomst van de SP. Die vindt plaats op vrijdagavond 29 mei in de zaal van het bewonersplatform (Eerste Helmersstraat 106). Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Het programma van de avond:

- Spreker Geert Reuten, lid van de Eerste Kamer voor de SP en hoofddocent economie aan de Universiteit van Amsterdam.
Voor een sociale en menselijke samenleving.
Is de verhoging van de AOW leeftijd naar 67 jaar wel echt zo hard nodig, wat is de rol van de banken in het kapitalistische systeem, wat zijn de oorzaken van de crisis en hoe moeten we deze oplossen.
- Discussie
- Muzikale omlijsting door Pascal Smit
met het nieuwe strijdlied 'Het Land Van Pluk Ze Kaal'- Spreker Jet van Rijswijk, sociologe
Stadsdeel problemen: De Hallen toren, samenvoeging stadsdelen en de gevolgen voor Oud-West, meer hotels in Oud-West of meer woningen?
Veel interessante ideen van de bewoners, maar hoe gaan we daar mee om?
- Discussie

Leen Beukelaar, SP-fractievoorzitter in de deelraad Oud West opent de bijeenkomst, leidt de discussie en sluit af. Daarna is er ruimte om informeel na te praten met een drankje en een hapje.

Uw familie, buren of vrienden zijn eveneens van harte welkom. Tot vrijdag 29 mei!

U bent hier