h

Het land van pluk ze kaal

30 mei 2009

Het land van pluk ze kaal

Op 29 juni waren ongeveer 25 mensen bijeen op de SP-ledenvergadering Oud-West. Econoom en Eerste Kamerlid voor de SP Geert Reuten, legde uit waar de crisis vandaan komt en welke oplossing de SP voorstelt.

Reuten stelt voor om vanuit staatswege ervoor te zorgen dat bedrijven niet te groot mogen worden, om te voorkomen dat een faillissement van n bedrijf enorme gevolgen heeft. De mensen hebben minder te besteden en hierdoor wordt de crisis nog weer verder aangewakkerd. Er moet dus voor gezorgd worden dat mensen meer geld krijgen. Een bezoeker stelde voor om iedereen geld te geven met de eis dat je het in n jaar opmaakt, dat je het anders terug moet geven. Geert herinnert ons eraan dat inderdaad begin vorige eeuw iets dergelijks is uitgeprobeerd door geld met een beperkte houdbaarheidsdatum te geven. Sommigen vonden het moeilijke materie, anderen waren genspireerd om mee te denken over oplossingen. Verder hield Geert een betoog tegen het verhogen van de AOW-leeftijd.

SP'er Pascal Smit zong een prachtig lied speciaal voor deze bijeenkomst gemaakt: "Het land van pluk ze kaal". SP-lid en sociologe Jet van Rijswijk vertelde na de pauze over het nieuw stadsdeelstelsel dat in Amsterdam gaat komen en de bezwaren van SP hiertegen. Verder vertelde ze wat leeft in Oud-West, wat de aandachtspunten zijn van het bewonersplatform Oud-West en hoe de SP de belangen van de bewoners behartigt.

U bent hier