h

SP brengt gesprek op gang tussen bewoners en Ymere

14 mei 2009

SP brengt gesprek op gang tussen bewoners en Ymere

Met succes heeft de SP dinsdag 6 mei de raad in Oost/Watergraafsmeer met een spoeddebat wakker geschud. Het debat was aangevraagd vanwege de sloopplannen van Ymere in Tuinwijck. Oplopende onrust onder de bewoners was aanleiding voor de SP om de sloopplannen aan de kaak te stellen in de raadscommissie. Tijdens de vergadering bleek dat alle raadsfracties tegen sloop van de vooroorlogse woningen waren. De bewoners zijn erg tevreden over het verloop van de discussie. Op voorstel van de portefeuillehouder zal Ymere op zeer korte termijn samen met de bewoners een gesprek op gang brengen om te kijken of sloop wel nodig is. Naast sloop en nieuwbouw zal ook renovatie opnieuw worden onderzocht n de mogelijkheid voor de bewoners om de woningen te kopen. Directeur Eric van Kaam was duidelijk: Ymere zal de woningen niet tot elke prijs renoveren. Als het te duur wordt wil men in 2011 de woningen slopen en er nieuwe neerzetten. Voor de raad is sloop niet aan de orde.

SP-deelraadslid Gerard van der Molen vroeg de Ymere-directeur wanneer het achterstallig onderhoud nu eens wordt aangepakt. Van Kaam beloofde dit zo snel mogelijk te regelen met de bewoners.

"Los van de uitkomst van het hele debat bleek gisteren weer eens overduidelijk dat in ons stadsdeel de menselijke maat voorop staat en dat bewoners zich hierdoor ook echt serieus genomen voelen," stelde bewoonster Ellen Schneider na afloop van de discussie vast. Schneider is onder de indruk van de betrokkenheid van de politiek: "Dat de fracties zich positief hebben uitgesproken over behoud en renovatie van onze huizen is een bewijs van de betrokkenheid van de raadsleden bij de bewoners van het stadsdeel. De afstand is klein genoeg om problemen persoonlijk te kunnen invoelen en groot genoeg om een weloverwogen besluit te kunnen nemen."

U bent hier