h

De Purmerbuurt: Een fijne buurt met wat 'verbeterpuntjes'

21 juni 2009

De Purmerbuurt: Een fijne buurt met wat 'verbeterpuntjes'

Buurten in de buurt levert de SP niet alleen klachten op, maar soms ook trots en geluk. De bewoners van de Purmerbuurt, die SP'ers zaterdag aandeden, zijn bijvoorbeeld buitengewoon tevreden met hun rustige, groene buurt. Er zijn wat 'verbeterpuntjes', maar problemen kun je ze niet noemen, zeggen zij.

Die verbeterpunten liggen vooral op het Purmerplein, het centrum van de buurt die officieel Tuindorp Nieuwendam heet. De overlast van jongeren op het plein is sinds de aanleg van een jeugdhonk minder geworden, maar bestaat nog wel voor een deel. Er zijn wat zorgen over de veiligheid. Onlangs is er een overval gepleegd op de bakker en ook de Wereldwinkel heeft al eens een overvaller binnen gehad. Er mag ook wel wat meer te doen zijn op het plein. Het beroemde voetbaltoernooi verdween vorig jaar wegens gebrek aan geld. Dat zouden veel bewoners graag terugzien. En er moet eens goed gekeken worden naar de verkeerssituatie. Vooral rond de karakteristieke poorthuizen, bijvoorbeeld in de Beemsterstraat, is het zicht voor automobilisten slecht. Desalniettemin rijden veel mensen behoorlijk hard door dit deel van de buurt. Dat is vooral voor fietsers heel gevaarlijk, zeggen buurtbewoners. En ook voor brommers mogen er wel wat vertragende hekjes komen, want in de Purmerbuurt spelen veel kinderen.

Maar verder is alles oké in de buurt zeggen de meeste mensen. Of zoals een van de bewoners het verwoordde: "Ik kwam van drie hoog in Osdorp naar deze buurt. We gingen als het ware van de hel naar de hemel".

U bent hier