Financile situatie van het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland
Financile situatie van het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland
Financile situatie van het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland
Volgens de Telegraaf en Het Parool van 8 juli kampt het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland met financiëe problemen. Hierdoor mogen brandweerlieden geen overuren meer maken, wordt een aantal leidinggevenden ontslagen en is er een vacaturestop afgekondigd. Ook kan de voor de Amsterdamse binnenstad essentile 'zevende man' niet altijd worden ingezet.
De SP-fractie vreest voor de veiligheid van Amsterdammers en brandweerpersoneel en stelt daarom de volgende vragen.
1. Volgens het bericht 'Brandweer voelt zich niet veilig' in Het Parool van 8 juli is de zevende man op de wagen "af en toe" niet beschikbaar omdat hij wordt gebruikt om het tekort aan personeel in andere kazernes op te vullen. Kan het college aangeven in welke gevallen een zevende man inzetbaar is en in welke niet?
2. Komen personen en historische gebouwen in de binnenstad in gevaar door het verminderd beschikbaar zijn van de zevende man op de wagen? Zo niet, op wat voor manier wordt het verlies van de zevende man dan gecompenseerd?
3. Klopt het dat het brandweerkorps kampt met een tekort aan personeel, maar dat tegelijkertijd een vacaturestop is afgekondigd? Zo ja, hoe is dat met elkaar te rijmen?
4. Volgens de korpsleiding zijn de overschrijdingen van het budget, waardoor bezuinigingen nodig zijn, onder meer het gevolg van de CAO-afspraken. Wist het college dat de CAO-afspraken dit effect zouden hebben? Zo ja, wat heeft het college gedaan om dit effect te voorkomen?
Remine Albert