h

"Als ik 65 ben, wil ik chillen!"

10 september 2009

"Als ik 65 ben, wil ik chillen!"

Op het Osdorpplein, het Sierplein, Plein '40-'45 en het Belgiplein hebben SP-ers uit Nieuw West de hele maand augustus iedere zaterdag handtekeningen opgehaald voor de actie '65 blijft 65'. Een ondertekenares wist in een zin duidelijk te maken waar de actie om gaat: "Als ik 65 ben, wil ik chillen!"

Een beschaafd land gunt zijn ouderen hun welverdiende rust. Daarom werd ooit afgesproken: ben je 65 dan hoef je niet meer te werken, en krijg je van staatswege een pensioen (AOW). De regering wil nu de AOW-leeftijd verhogen van 65 naar 67. "Vanwege de crisis", zeggen ze. Maar deze maatregel is ongewenst, onzinnig en onnodig.

De crisis waar we nu mee te maken hebben is veroorzaakt door fouten in het systeem, verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top. De rekening wordt echter gelegd bij u, die er niets mee te maken had.

De SP staat pal voor de AOW-leeftijd van 65 jaar. De komende weken zijn de SP-ers weer te vinden op de pleinen in Nieuw West om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen. Als u ze daar niet tegenkomt maar toch de actie wilt steunen, dan kan dat ook op www.65blijft65.nl.

U bent hier