h

Slechte communicatie over verplaatsing DWV

3 september 2009

Slechte communicatie over verplaatsing DWV

Ook in de kwestie rond de verplaatsing van voetbalclub DWV schort er in Noord weer veel aan de communicatie van het stadsdeelbestuur met bewoners. Dat zegt SP-deelraadslid Nicolet Bles na de behandeling woensdag van een reeks klachten van omwonenden van sportpark BuiksloterBanne, waarnaar de voetbalclub in de nabije toekomst zou moeten verhuizen.

In de - nog niet door de deelraad vastgestelde - plannen van het stadsdeel gaan de voetbalclubs De Volewijckers en DWV samen spelen op sportpark BuiksloterBanne. Daarbij komen nog faciliteiten als fysiotherapie en kinderopvang. Het sportpark moet daarvoor fors worden uitgebreid. En daar maken de bewoners van de nabijgelegen buurt Banne-Oost zich ernstige zorgen over. Zij hebben geen bezwaar tegen sportvoorzieningen in de buurt, de kinderen uit de buurt sporten er ook. Maar ze hebben voor deze buurt gekozen vanwege het autoluwe karakter. En het aantal parkeerplaatsen dat nu gepland is, is niet voldoende om de verwachte toestroom van auto's op te vangen. Nu al is de parkeerdruk bij Amsterdamse derby's erg groot voor de buurt. Daarnaast vrezen zij veel meer last van geluid en van de lichtmasten van het grotere sportpark te hebben.

Bles: "De bewoners hebben hun vrees al eerder aan het stadsdeel kenbaar gemaakt, maar er lijkt helemaal niets met hun inbreng gedaan te zijn. Ook nu heeft het stadsdeelbestuur de toezegging gedaan om met de bewoners om tafel te gaan zitten, maar wat heeft het voor zin als er niets met suggesties gebeurt? Waren de stadsdelen niet in het leven geroepen om het bestuur dichter bij de burgers te brengen? Stadsdeel Noord bestaat al bijna dertig jaar maar is nog steeds niet in staat goed te communiceren met burgers!"

U bent hier