h

Onnodige parkeerblamage op Buikslotermeerplein

29 oktober 2009

Onnodige parkeerblamage op Buikslotermeerplein

Betaald parkeren was en is onnodig op Buikslotermeerplein en is ook nog eens op een uitermate knullige manier ingevoerd. Dat zei SP-fractievoorzitter Daniël Peters in de deelraadsvergadering woensdag over de maatregelen waarmee het desastreuze parkeerbeleid rond het winkelcentrum in Noord hersteld moet worden.

Op Buikslotermeerplein moet sinds 1 augustus betaald worden voor een parkeerplek. Dat betaald parkeren is afgedwongen door ING Real Estate dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum op het plein. Het stadsdeelbestuur besloot echter niet te gaan werken met doodgewone parkeermeters, maar alle parkeerterreinen af te sluiten met slagbomen, betonblokken en hekken. Hierdoor ontstond een verkeerschaos waardoor mensen het plein uiteindelijk gingen mijden en de winkeliers met een omzetdaling tot 40 procent te maken kregen.

Peters: "De SP blijft erbij dat betaald parkeren alleen moet worden ingevoerd als er sprake is van parkeerdruk. Daar is op Buikslotermeerplein geen enkele sprake van. Door toch nu al betaald parkeren in te voeren heeft het stadsdeel veel ergernis gewekt in Noord en, mede door de knullige manier van opereren, de ondernemers op kosten gejaagd."

De SP stemde overigens wel in met de herstelmaatregelen van het stadsdeelbestuur. Die houden in dat parkeren op Buikslotermeerplein tot 1 januari gratis wordt en de slagbomen dus open zullen staan. Vanaf 1 januari moet er betaald worden voor een parkeerplek, maar bij gewone parkeermeters. Peters: "Deze ombouw kost weliswaar 250.000 euro en het stadsdeel moet ook ruim twee ton afdragen aan parkeerinkomsten per jaar. Maar het is een verbetering van de huidige situatie. Voor opschorting van betaald parkeren in Noord is helaas geen meerderheid te vinden." Een door de SP gesteund voorstel van de VVD om in ieder geval in parkeergebieden voor bewoners rond Buikslotermeerplein een blauwe zone van een uur in te voeren, haalde het helaas niet.

U bent hier