h

SP Oost op bezoek rond Muiderpoortstation

5 oktober 2009

SP Oost op bezoek rond Muiderpoortstation

Op zaterdag 19 september stond de SP Oost op de Dappermarkt om handtekeningen te verzamelen voor de actie '65 blijft 65'. Na de markt werd er 'gebuurt' aan de Zeeburg kant van het Muiderpoortstation. Het stadsdeel Zeeburg is - samen met Oost-Watergraafsmeer - van plan om deze buurt grondig onderhanden te nemen.

In juni werden drie varianten voor vernieuwing aan de buurt gepresenteerd. In de komende maand zal n van deze varianten als voorkeur worden aangewezen. Een goede aanleiding voor de SP om eens langs te gaan en van de bewoners te horen wat ze van hun buurt vinden.

Volgens veel bewoners was er vroeger veel overlast in de buurt. Deze overlast is de laatste jaren minder geworden. Wel hebben mensen soms nog last van lawaai van scooters die 's avonds en 's nachts op de stoep staan te brommen. Ook de reiniging zou beter kunnen worden geregeld; er ligt vaak veel vuil op straat, waardoor de bewoners de straat soms vies vinden. Andere mensen klagen over een gevoel van onveiligheid bij de onderdoorgangen van het station en het spoor. De verlichting is wel beter geworden, maar het gevoel van onzekerheid blijft.

Er is een duidelijke tweedeling tussen de nieuwe en oude blokken aan de twee kanten van de Insulindeweg. In de nieuwe blokken wonen mensen vaak al langer in de buurt en zijn vrij tevreden over de buurt. In de oude blokken aan de overkant - die in de toekomstige plannen misschien gesloopt zullen worden - heerst meer onvrede. Er zitten veel tijdelijke huurders. Mensen die er al langere tijd wonen, klagen dat de corporatie niks meer aan onderhoud doet omdat ze toch van plan zijn om te slopen. En mevrouw vertelt dat ze al meerdere keren heeft gebeld, maar dat er nog nooit wat gerepareerd is.

Gelukkig is de overlast in de buurt de laatste jaren verminderd en zijn veel mensen blij om in de buurt te wonen. Het is dan ook belangrijk dat bij de vernieuwing het karakter van de buurt behouden blijft. De vernieuwingsdrift mag natuurlijk niet ten koste gaan van de huidige bewoners, en de SP zal dit dan ook intensief blijven volgen.

U bent hier