h

Buurten in Julianapark: onzekere toekomst

1 november 2009

Buurten in Julianapark: onzekere toekomst

Een grote ploeg SP'ers is zaterdag Julianapark in gegaan om te ‘buurten’. Julianapark is een buurtje waar veel bewoners zich nauw betrokken voelen bij de ontwikkelingen rond het Amstelstation. De komst van winkels en andere voorzieningen juicht men van harte toe, maar de bewoners zien ook nadelen. Met name de hoogte van de geplande toren, en de te verwachte toename van verkeer en daarmee samenhangende problemen; luchtkwaliteit en files naar de parkeergarages. Opmerkelijk was dat twee personen zich zeer negatief over de plannen uitlieten, en daar aan toevoegden: "Ach, tegen de gemeente doe je toch niets".

Het wonen in Julianapark bevalt de mensen prima. De situatie zal door de vernieuwing in het gebied wel veranderen, maar de bewoners weten nog niet wat ze kunnen verwachten. Nu is het een rustig dorpje, maar met weinig voorzieningen en te weinig aandacht voor de openbare ruimte. De vervanging van planten in de plantenbakken en de kunst in de openbare ruimte zouden wel meer aandacht kunnen gebruiken. Maar ook het onderhoud en de verlichting op en rond het speeltuintje moet beter. Momenteel wordt de speeltuin veel gebruikt door jongeren. Er zijn in de buurt ook helemaal geen voorzieningen voor jongeren vanaf 16 jaar.

Ook hier hebben bewoners vraagtekens bij het parkeerbeleid. 's Avonds is het in de buurt niet druk, dan is betaald parkeren eigenlijk niet nodig. Maar nu worden bezoekers wel op kosten gejaagd door het betaald parkeren. Veel mensen zouden een blauwe zone willen invoeren.

En ten slotte een goede suggestie van een bewoner. Ter bevordering van de verkeersveiligheid zou het goed zijn om het rode asfalt van de fietspaden door te trekken over de drempel die nu op de kruising van het fietspad met de Bertrand Russelstraat ligt. Daarmee maak je voor het autoverkeer nog duidelijker dat fietsers hier voorrang hebben.

Al met al was het een zeer informatieve middag voor de SP in Oost.

U bent hier