h

Ervaringen uit Oost-Watergraafsmeer: met SP valt zeer goed te regeren

19 november 2009

Ervaringen uit Oost-Watergraafsmeer: met SP valt zeer goed te regeren

Een college met de SP draagt bij tot de verbeterde verhoudingen in het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Dat blijkt uit een rondgang van het dagblad Het Parool langs de verschillende partijen in het stadsdeel. Coalitie en oppositie zijn unaniem in hun beoordeling dat de SP een serieuze collegepartij is, waarmee ook in de praktijk zaken valt te doen. Fractievoorzitter Tiers Bakker: "Zo blijkt maar weer eens dat de praktijk de allerbeste remedie is tegen de karikaturen die er soms over de SP bestaan. Met de SP in het bestuur krijg je solide en betrokken beleid, waar burgers van profiteren."

Anderhalf jaar geleden trad de SP toe tot het college in Oost-Watergraafsmeer nadat het oude college van PvdA, GroenLinks en Meerbelangen elkaar uit de tent had gevochten. In het nieuwe college met de SP zijn de onderlinge verhoudingen sterk verbeterd. Tiers Bakker: "Hoewel anderhalf jaar te kort is om hele grote resultaten te kunnen boeken, zien we ook dat het beleid van het stadsdeel socialer is geworden. Zeker op het gebied van armoedebestrijding en sociale huisvesting zijn een aantal stappen gezet. Daar mogen we als partij best trots op zijn. Het is nu zaak om tijdens de campagne duidelijk te maken dat dit beleid doorgezet moet worden. Niet alleen in Oost-Watergraafsmeer, maar ook voor de hele stad."

U bent hier