h

Randjan Bissesar lijsttrekker SP in Zuidoost

23 november 2009

Randjan Bissesar lijsttrekker SP in Zuidoost

Randjan Bissesar (57) is bij de verkiezingen van maart volgend jaar lijsttrekker voor de SP in Zuidoost. Onder zijn aanvoering gaat de SP in Zuidoost strijden voor meer betaalbare woningen, behoud van groen en de aanpak van sociale problemen. Bissesar: "Zuidoost is een mooi multicultureel stadsdeel met een eigenheid die uniek is in de wereld, maar ook met veel sociale problemen. Daar is nu genoeg over gepraat, het is tijd voor oplossingen."

Om de sociale problemen in Zuidoost aan te pakken stelt de SP in Zuidoost onder meer voor eindelijk de schuldhulpverlening op orde te brengen, meer toegankelijke jongerencentra en buurthuizen te bouwen en voor voldoende stage- en leerwerkplekken te zorgen. Om de veiligheid in het stadsdeel te verbeteren moet de politie niet grootschalig werken met fouilleeracties, maar kleinschalig, dus gericht op handhaving en preventie. Bissesar: "Een wijkagent die aanspreekbaar is voor buurtbewoners is veel nuttiger voor de veiligheid dan een grote, kort durende en agressieve fouilleeractie van de politie. Daar gaan mensen zich niet veiliger door voelen."

Andere speerpunten van de SP zijn behoud van het groen aan de zuidoever van de Gaasperplas, in het Centraal Park en in het volkstuinpark De Vijf Slagen. Daarnaast moet het openbaar vervoer verbeterd worden met een Opstapper die een rondje Bijlmer maakt.

De top 6 van de kandidatenlijst van de SP:
1. Randjan Bissesar
2. Noush Saranjam
3. Evert Hartog
4. Freddy Lap
5. Elly v.d. Brink
6. Wil Tifres

U bent hier