h

SP: Macht terug bij bewoners

9 november 2009

SP: Macht terug bij bewoners

Het nieuwe stadsdeel Nieuw West moet bestuurd worden mét zijn inwoners en niet buiten zijn inwoners om. Dat zegt de zaterdag als SP-lijsttrekker in Nieuw West gekozen Chris Schaeffer: "We hoeven de mensen geen stem te geven, die hebben ze al, maar we gaan het stadsdeelbestuur oren geven. 'Luisteren!' is het devies van de SP."

Volgens de SP is de afgelopen jaren in de stadsdelen die Nieuw West gaan vormen veel te weinig naar de bewoners geluisterd. De stadsvernieuwing in de westelijke tuinsteden werd geheel in handen van de woningcorporaties gegeven, die het niet nauw namen met de bewonersinspraak. Ook werd er tegen de wens van de meerderheid van de bewoners betaald parkeren ingevoerd. "Dat moet en kan anders", aldus Schaeffer. "De SP gaat de ramen van het stadsdeelkantoor openzetten zodat er een frisse wind doorheen gaat waaien."

U bent hier