h

Stevige maatregelen voor betere bescherming huurders

25 november 2009

Stevige maatregelen voor betere bescherming huurders

Naar aanleiding van een aantal vervelende gebeurtenissen in Oost/Watergraafsmeer organiseerde de SP een spoeddebat over de rol van Dienst Bouwtoezicht en Wijksteunpunt Wonen. Portefeuillehouder Princen heeft stevige maatregelen voor een betere bescherming van huurders aangekondigd.

Regelmatig kreeg de SP verhalen te horen dat buurtbewoners tegen een muur van onwil oplopen wanneer zij met hun problemen bij Dienst Bouwtoezicht aankloppen. In geval van splitsing en samenvoeging staan huurders in hun strijd tegen de woningcorporaties en huiseigenaren te vaak in de kou. Bij Wijksteunpunt Wonen regent het klachten over intimidatie en achterstallig onderhoud. Dit was de reden voor de SP een spoeddebat aan te vragen.

De portefeuillehouder Germaine Princen beloofde dat ze maatregelen gaat nemen om dit soort malversaties van corporaties en huiseigenaren te voorkomen en de dienst bouwtoezicht beter te laten controleren. Er komt in ieder geval extra geld vrij voor betere service voor de huurders.

U bent hier