h

Grote kansen voor SP in Amsterdam West

17 december 2009

Grote kansen voor SP in Amsterdam West

De SP West was zaterdag 12 december aanwezig op de Bos en Lommermarkt en sprak daar met 'oude' en 'nieuwe' Nederlanders. Uiteraard werden er weer vele handtekeningen gezet voor de actie 65 blijft 65, maar ook maakte de SP de voorbijgangers attent op de gemeenteraads- en stadsdeelraadverkiezingen op 3 maart 2010.

De heer El Azabi wond er geen doekjes om. Bijna dertig jaar is hij nu werkzaam én woonachtig in Nederland en al die tijd was hij een trouw PvdA-stemmer. Was, want hij is de regeringscoalitie zat. In huiselijke kring praten hij en zijn zoons vaak over politiek. "Maar de PvdA en het CDA hebben voor mij afgedaan! Wat de doorslag geeft zijn de plannen voor de verhoging van de AOW-leeftijd." Hij kan het bijna niet geloven en is oprecht verontwaardigd. De SP-er vertelt El Azabi over de naderende verkiezingen en het alternatief dat SP heet. "Daar ga ik het thuis over hebben. Want als we nog gaan stemmen, dan doen we dat ook samen, op dezelfde partij. En het wordt geen PvdA, dus wie weet!" Hij tekent de actielijst en neemt een folder mee. De SP als alternatief voor de PvdA, daar kunnen we de komende maanden op inzetten.

U bent hier