h

Het kan beter in de Borrendammebuurt

16 december 2009

Het kan beter in de Borrendammebuurt

Onlangs was de Borrendammebuurt in Osdorp aan de beurt voor een buurtactie van de SP in Nieuw-West. De SP'ers vroegen aan diverse bewoners van de Clausderkinderenweg en de Borrendammehof wat zij van hun buurt vonden. Ondanks de tevredenheid over de woningen zelf is in de buurt van alles aan de hand. De buurtbewoners vinden bij woningcorporatie Stadgenoot nauwelijks een luisterend oor en ook de gemeente laat het vaak afweten. Ook in deze buurt laat de SP zien dat het tijd is voor een nieuwe koers.

Kandidaat-deelraadslid Erik Bobeldijk in gesprek met bewoners van de Borrendammebuurt

In de Borrendammebuurt zijn de bewoners in het algemeen tevreden over de kwaliteit van de woning maar vinden daarnaast ook dat ze gehorig zijn. In de buurt zelf vinden ze dat het contact met andere buurtbewoners steeds minder wordt omdat de Nederlandse taal veelal een probleem is voor veel nieuwe bewoners. Met name 's avonds is bij de avondwinkel overlast van hangjongeren. Er zijn wel straatcoaches aangesteld maar die doen volgens veel bewoners te weinig waardoor aan het nut hiervan getwijfeld wordt.

Het onderhoud van het groen is een duidelijk probleempunt. Vroeger werd dit goed onderhouden, maar discussies over verantwoordelijkheden, heeft ertoe geleid dat de groenvoorziening onderhoud ontbeert. Hierdoor gebruiken inbrekers het woekerende groen als dekmantel om op balkons te klimmen en hun slag te slaan. De gemeente laat hiermee duidelijk verantwoordelijkheden liggen. Veel bewoners zijn ook niet tevreden over de houding van woningbouwcorporatie Stadgenoot: "Je kan daar wel terecht, maar men doet niets met wat je aangeeft."

Gesloopt wordt er voorlopig - gelukkig - niet maar duidelijk is wel dat er in de buurt veel te verbeteren valt. De SP in stadsdeel Nieuw-West maakt zich dan ook sterk om ook de Borrendammebuurt beter te onderhouden en meer te luisteren naar de buurtbewoners. De mens staat centraal, ook in de Borrendammebuurt.

U bent hier