h

Meta Meijer lijsttrekker Oost

2 december 2009

Meta Meijer lijsttrekker Oost

Meta Meijer is de nieuwe lijsttrekker van de SP in Oost. Met een enorme staat van dienst binnen de SP gaat ze nu het stadsdeel Oost overtuigen van een resultaatgericht linkse politiek. Meijer: "Na het geslaagde SP-bestuur in Oost-Watergraafsmeer, zullen we duidelijk maken dat heel Oost recht heeft op een SP-er aan het stuur. De SP regeert niet op afstand, maar houdt rekening met de buurt. Is de buurtbewoners om hun mening gevraagd? En wordt daar dan ook iets mee gedaan? Pas dan kun je een goed afgewogen besluit nemen."

Oost wordt een groot stadsdeel met grote verschillen. Meijer: "Betondorp en IJburg zijn bijvoorbeeld niet met elkaar te vergelijken. Het is net of je een andere wereld binnenstapt. Maar de SP kent wel de ins en outs van beide buurten. Om van de laatste stand van zaken in alle buurten op de hoogte te zijn, zal Meta wekelijks een andere buurt bezoeken en gesprekken voeren met bewoners en ondernemers. "Natuurlijk lees je het nodige in de krant, maar vaak zijn het de gewone dagelijkse dingen die de krant niet halen, die de mensen bezighouden. Daarom wil ik graag met hen zelf praten."

Meta Meijer was onder andere afdelingsvoorzitter van de SP in Amsterdam en is op dit moment gemeenteraadslid. In haar portefeuille zaten o.a. ruimtelijke ordening, verkeer en ICT. Ze werkt verder als woordvoerder verkeer bij Milieudefensie en kwam op haar 14de in Amsterdam Oost wonen. Haar vader had een sigarenzaak in Amsteldorp. Nu woont ze alweer bijna twintig jaar in de Indische Buurt.

De top 8 van de SP-kandidatenlijst in Oost:

1. Meta Meijer
2. Tiers Bakker
3. Gerard van de Molen
4. Esra Dede
5. Geert Ritsema
6. Helmie Bijleveld
7. Wilbert Boeijen
8. Martin Berger

U bent hier