h

15.000 manifesten tegen uitverkoop Zeeburg

15 januari 2010

15.000 manifesten tegen uitverkoop Zeeburg

Het Comité Stop de Uitverkoop van Zeeburg verspreidt de komende weken 15.000 manifesten tegen de voorgenomen uitverkoop van Zeeburg. Het stadsdeelbestuur van Zeeburg (GroenLinks, PvdA, VVD) is van plan tientallen panden verkopen aan grote woningcorporaties. Meta Meijer, lijsttrekker van de SP Oost: "Dit is echt de waanzin ten top. Het gaat om peuterspeelzalen, speeltuinen, buurthuizen, jongerencentra en broedplaatsen voor kunstenaars en jonge ondernemers. De garanties dat de panden hun sociale, maatschappelijke of buurtfuncties behouden zijn flinterdun. Voor een flink aantal panden zijn de garanties zelfs afwezig. Wij roepen alle Zeeburgers en andere genteresseerden op het manifest te ondertekenen." Het comité is een initiatief van de SP Oost.

Meijer constateert dat grote woningcorporaties zich steeds meer gedragen als commercile instellingen. Meijer: "Het Comit wil voorkomen dat er in de nabije toekomst grote huurverhogingen plaatsvinden of dat vrijwilligersorganisaties en kunstenaars worden gedwongen te verhuizen. Men kan dan nooit meer verhaal halen bij de wethouders, want die zeggen dan doodleuk 'daar gaan wij niet meer over'. En dat terwijl er nu al weinig ruimte is voor initiatieven van wijkbewoners. Dat leidt tot cynisme en woede van bewoners. We kunnen de verkoop nu nog stoppen. Deze panden moeten publiek bezit blijven."

Het Comité wil dat de voorgenomen uitverkoop van panden wordt gestopt en dat er voldoende inspraak is van bewoners en van gebruikers van de panden. Het Comité stelt dat panden met een commercile functie (horeca, winkels) wel kunnen worden verkocht. Met het geld kunnen de panden met een buurtfunctie beter worden onderhouden. Het manifest kan hier worden getekend.

U bent hier